Pentru a beneficia de o dezvoltare armonioasă, copiii au nevoie de sport. Prin înot sunt antrenate toate grupele de mușchi, iar mișcările sunt ușurate de apă, care preia 70% din greutatea corpului. Practicarea înotului nu implică riscul de traumatizare a organismului, nu este generator de accidente musculare, articulare sau ale coloanei vertebrale.

Programele de educație acvatică pentru preșcolari au scopul de a-i ajuta pe micuți să se familiarizeze cu apa, să capete încredere în ei și să socializeze cu alți copii, prin participarea la o serie de activități sigure și plăcute.

Programul contribuie la dezvoltarea deprinderilor de bază ale înotului și ale celor de siguranță în mediul acvatic, prin joc, exploatare și încurajare. Astfel, copiii au parte de lucruri inedite:

 • Se bucură de experiențe senzoriale și motrice adecvate fiecărui stadiu de dezvoltare
 • Învață prin intermediul jocului cum pot explora mediul acvatic;
 • Se angajează într-o activitate fizică regulată;
 • Se bucură de compania colegilor de la grădiniță;
 • Își dezvoltă simțul autonomiei în apă;
 • Învață într-o ambianță sigură și relaxată.
 • Aceste activități distractive și constructive se desfășoară pe etape, sub supravegherea atentă a instructorilor calificați, într-o apă ideală din punct de vedere al igienei, culorii și al temperaturii.

Metodele de predare utilizate de instructorii de înot sunt adecvate fiecărui stadiu de dezvoltare, urmărind să reflecte competențele fizice și emoționale ale copiilor preșcolari.
Ședințele de înot destinate copiilor includ nu doar elemente care sprijină dezvoltarea psihomotorie, dar și bunăstarea psihosocială.

Locație: Arena AquaSport

Vârsta minimă: 2 ani și 6 luni

Fiecare lectie este conceputa ca un joc, cel mai bun mijloc de a cuceri atentia copiilor!

IMPORTANT: La acest optional se cere prezenta parintilor la finalul orei de inot.

Opționalul de limba engleză este susținut în cadrul Creșei Pygmalion de către Helen Doron Timişoara 3.

Despre metodă

Metoda Helen Doron Early English a fost dezvoltată şi iniţiată de Helen Doron, lingvist şi educator în anul 1985, iar de atunci sute de mii de copii din întreaga lume beneficiază de acest program.

Metoda este unică în lume, ea permite copiilor începând cu vârsta de 3 luni să înveţe limba engleză în acelaşi fel în care învaţă limba maternă. Metoda Helen Doron este o metodă aplicată la nivel internaţional, cursurile se ţin doar în limba engleză , astfel încât limba este învăţată ca pe un întreg, nu ca pe o traducere a limbii vorbite de către copil.

Ce înseamnă să îşi însuşească limba engleză în acelaşi mod în care şi însuşesc limba maternă?

Încă de la naştere bebeluşii aud sunetele şi intonaţia limbii lor materne. În mod treptat ei învaţă înţelesul acestor cuvinte cu ajutorul părinţilor şi a persoanelor din mediul lor social. Copiii care învaţă cu metoda Helen Doron Early English învaţă defapt: „muzica limbajului”.

Perioada critică a învăţării limbii

Este un fapt dovedit că primii 6 ani de viaţă sunt foarte preţioşi pentru copil. Este perioada în care se formează conexiuni între celulele creierului copilului. Învăţarea unei a doua sau chiar a unei a treia limbi străine stimulează semnificativ dezvoltarea creierului. Această capacitate extinsă a creierului va fi folosită de către copil mai târziu în viaţă nu numai pentru limbile străine dar şi pentru alte domenii de activitate.

De ce suntem speciali?

Programul Helen Doron este unic în lume prin modul în care este el conceput.

 • Are un curriculum pentru mai mulţi ani care începe cu vârsta de 3 luni.
 • În predarea materialului de curs profesorii Helen Doron folosesc materiale diverse şi diferite faţă de alte metode de predare a limbii engleze,
 • Profesorii Helen Doron şi metoda au mereu în atenţie motivarea copilului, copilul este antrenat în activităţi ludice şi astfel fără efort îşi însuşeşte cunoştinţele necesare
 • Programul Helen Doron permite profesorului să acorde o atenţie deosebită fiecărui copil în parte, să îi ofere întăriri pozitive, încredere în sine, încrederea că poate reuşi.
 • Implică învăţarea cu întreaga sa activitate cerebrală. În procesul de învăţare conceput de Helen Doron sunt îmbinate următoarele funcţii: analitică şi sintetică, logică şi spaţială, cuvinte şi tonuri, fonetică şi limbajul ca şi întreg. Învăţarea are loc în mod automat atât timp cât este implicată întreaga activitate cerebrală făcând de asemenea apel la stiluri variate de învăţare: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv şi papilo-gustativ.
 • Copiii beneficiază de un suport de curs special conceput pentru fiecare grupă de vârstă în parte. Fiecare copil are un rucsacel care conţine Cd-uri, dvd-uri, cărţi de exerciţii, toate urmărind un alt principiu al programului Helen Doron: ascultarea repetată.
 • În centrele noastre avem profesori calificaţi special pentru a preda cu această metodă.

Cui se adresează metoda?

 • 0 – 2 ani (Baby’s Best Start);
 • 2-12 ani (Helen Doron Early English);
 • 12 – 19 ani (Helen Doron Teen English);
 • 4 – 9 ani (Birthday);
 • 4 – 19 ani (Helen Doron Holiday Courses).

Contact

www.helendoron.ro

Telefon: 0726292337 (persoană de contact: Corina Levu)